Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Här är prestandavärstingen B7

Kolla in Alpinas version av 7-serien

Sugen på BMW:s senaste 7-serie, men tycker den är för tam?
Då har Alpina lösningen för dig.
Nu har de presenterat sin B7 xDrive – en lyxlimo med ruggig prestanda.

BMW:s nya 7-serie är en rejält potent direktörsvagn. Men enligt Alpina så var den en oslipad diamant. De kända BMW-trimmarna har nu satt tänderna i modellen och resultatet efter att företaget petat lite är en rejäl effekthöjning.

Alpina har utgått från 750i, men nu har man petat upp effekten i V8:an till 600 hästkrafter och 800 Nm. Det är 150 kusar mer än vad standardbilen har.
För de som har bråttom innebär det att B7 xDrive har accelerationen 0-96 km/h avklarat på 3,6 sekunder och topphastigheten ska var runt 310 km/h.

Utöver motoruppgradering har Alpina hängt på ett nytt bodykit med ny front samt att ändrören nu är fyra till antalet. Vidare så har bilen speciella 20-tumsfälgar, men vill man så byter Alpina gärna ut dem mot 21-tummare.
Inuti bilen har den redan lyxiga 7-serien fått lite nya tillval som andra läderalternativ och trimdetaljer. Därtill har Alpina även modifierat den digitala instrumenteringen.

Premiär för B7 xDrive blir det på Genévesalongen den 1 mars. Då lär vi även få tilläggsinformationen om vilket pris bilen är behäftad med…

Foto: Alpina
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com