Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nytt larm: Rostangrepp på Tesla Model 3

Här kom det en brun fläck på 600 000-kronorsbilen

Nu kommer ett nytt larm om rost på nya Tesla Model 3. En ägare har drabbats av korrosion i den främre A-stolpen, uppger elbilssajten Inside EV’s.
– Jag måste hindra det så det så det inte fortsätter, säger ägaren Matt Shumaker.

För en tid sedan berättade BytBil och Blocket om att Teslaägare i Finland och Kanada slagit larm om rost och bristfällig lackering på sina nya Model 3-bilar. Främst är det sparklådorna bakom framhjulen som drabbats av flagnande lack och rostangrepp, trots att bilarna är nästan nya.

Nu kommer en ny larmrapport om en besviken ägare som fått rost på den nya 600 000-kronors elbilen, men på ett helt annat ställe. .

Matt Shumaker från USA har publicerat film på Youtube som visar rost i A-stolpen bakom framskärmen. Rosten har uppstått precis där skärmen möter stolpen, som de har skavt mot varandra. Ett mycket udda ställe för en ny bil att få rostangrepp på. Enligt vissa uppgifter skulle rosten bero på att han varit med om en liten krock, men det verkar inte vara fallet.

– Där framskärmen kommer i kontakt med karossen har det uppstått ytrost, berättar han i en film på Youtube.

Sajten Inside EV:s har efter sin artikel fått flera läsare som hört av sig och upptäckt rost på samma ställe. Svenska ägare berättar nu på internet forum att de upptäckt att de behöver lätta på sina skärmar med en bult för att inte samma skada ska riskera att uppstå. Någon skämtar också om att Tesla är en Ikea-bil, där man får göra den sista monteringen själv.

I Sverige är det ännu knappt någon ägare som larmat om korrosionsangrepp på sina bilar. Däremot har det kommit rapporter om vattenfyllda bakluckor. Många svenska ägare extrautrustar sina Model 3:or med foliering och stänkskydd.

En lång svensk vinter med salt kommer att sätta bilarna på prov och visa om Model 3 har korrosionsproblem, eller om det bara är enstaka måndagsexemplar som får uppmärksammhet.

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com