Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nyheter från TT: Klassiska Audimodellen lever vidare

Nu kommer goda nyheter för alla fans av Audi TT.
Ryktet om modellens död är betydligt överdrivet.
Audis sportmodell lever kvar åtminstone en bra bit in på 2021.
– Det har varit ett rykte som cirkulerat, men det går bra att beställa Audi TT även som modellår 2021, säger Irene Bernald, informationschef för Audi Sverige.

Under förra året kom uppgifter om att Audi TT var på väg att läggas ner. Men nu kommer de glädjande uppgifterna om att modellens hädanfärd inte är alltför nära förestående. BytBil har fått bekräftat att den uppskattade sportmodellen lever vidare åtminstone under hela modellår 2021, alltså en bra bit in på nästa år.

– Ja, det stämmer fint att den går att beställa som årsmodell. 2021, bekräftar Irene Bernald på Audi Sverige

Enligt ryktena ska efterträdaren till Audi TT bli elektrisk och heta eTTron och likna konceptbilen Audi TT Offroad. eTTron ska bygga på samma plattform som Volkswagen ID.3, det vill säga MEB. Nu ser det dock ut som vi kan njuta av TT ytterligare ett tag till.

Prislappen börjar på 386 700 kr för TT med tvålitersturbo på 197 hk. Den som vill åka riktigt fort väljer en TT RS med en klassisk Audifemma på 400 hk. RS-modellen tar sig till 100 km/h på blott 3,7 sekunder. Toppfarten är 280 km/h om du beställer den utan fartspärr vid 250. En TT RS i coupéversion kostar från 716 400 kr.

Första generationen av Audi TT lanserades 1999. Bilen delade en hel del teknik med dåvarande Audi A3. Toppmodellen hade en V6:a på 3,2 liter och 250 hk. Andra modellgenerationen kom 2006 och var lättare än föregångaren. Den tredje och nuvarande modellgenerationen visades på Genèvesalongen år 2014. Och likt sin föregångare var den ytterligare lättare än tidigare generation.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com