Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Fiat 500e kommer endast som elbil - välj mellan cab och coupé

Fiat presenterar nya modellen av sin ikoniska storsäljare 500.
Och nya 500e är helt elektrisk – och finns som både cab och coupé.
Stadsbilen kommer 32 mil på en laddning.

Retromodellen Fiat 500 har blivit en riktig storsäljare för det italienska bilmärket trots att modellen har många år på nacken. Nu kommer Fiat med en helt ny 500 och den är helt elektrisk. Den gamla modellen ska leva kvar vid sidan om i två år, sedan hoppas Fiat att alla köper elektriska 500:or. Men kanske har de en plan B om bensinbilar fortsätter sälja.

Fiat 500e är 3,63 meter lång och och har en elmotor  på 118 hästkrafter. Det är tillräckligt för att klara 0-50 km/h vid rödljuset på bara 3,1 sekunder. Upp till 100 km/h går det lite långsammare, 9,0 sekunder, men det lär räcka för alla.  Batteriets kapacitet är 42 kWh och det ger den lilla bilen en räckvidd på 32 mil.

Designmässigt så finns det många fina detaljer på den nya 500e. Bland annat kommer den med nya LED-strålkastare, 500-emblemet sitter nu i fronten och bakstrålkastarna är formade till ett E tillsammans med stötfångaren. Bilen finns både som kupé och cabriolet.

När det gäller interiören så är den förstås moderniserad med skärmar, som på alla nya bilar. Det finns både en 10,25 tums pekskärm och en 7,0-tums skärm för instrumentering. Ja, det är inget som överraskar längre.

Bilen får också den senaste förarstödssystemen, bland annat dödavinkelvarnare, autobroms, filhållningsassistent och adaptiv farthållare.

Föraren kan välja mellan tre körlägen: Normal, Range och Sherpa. Den sista är döpt efter Sherpa-folket i Nepal och Himalaya, och läget sänker topphastigheten till 80 km / h, inaktiverar luftkonditioneringen och stolsvärmen samt gör gasen slöare. Ja, ni som är vana att köra elbil förstår att det handlar om snålkörning som förlänger räckvidden.

Till skillnad från andra elbilar blir det inte någon lång väntan på bilen. Om du beställer en 500e La Prima Cabriolet för 409 900 kr i dag har du den redan till sommaren. Från staten kommer 60 000 kronor i bonuspengar.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com