Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya BMW Alpina B3 sedan slipper jättegrillen

Här är trimmaren Alpinas alternativ till BMW M3

BMW Alpina presenterar B3  sedan – som blir nästan lika snabb som nya M3. Trimningen av sedanen är mycket elegant och smakfull.  Resultatet: En bil som toppar 302 km/h och gör 0-100 på 3,8 sekunder.

BMW-trimmaren Alpina presenter sin nya modell B3 på bilsalongen i Tokyo. Det handlar om en rejält ombyggd 3-serie av senaste generation – inifrån och ut.  Bilen har fått en rak sexa med dubbelturbo som ger respektingivande 462 hk. Det ger anständiga fartresurser: 0-100 på under fyra sekunder.

Som vanligt när det gäller Alpina är ombyggnaden mycket grundlig – även om bilen ger ett diskret och elegant intryck och knyter an till BMW:s standardmodeller. Och till skillnad från nya M3 slipper du BMW:s nya mastodontgrill.

Bilarna hämtas från BMW:s tillverkningsband, men sedan görs en mycket gedigen ombyggnad av kaross, interiör och drivlina. Den största exteriöra skillnaden är att bilen fått en mer aggressiv front, något som behövs för att klara kylningen till de dubbla turboaggregaten.

Motorn är den klassiska raka sexan på tre liter med dubbla turboaggregat. Bilen är försedd med fyrhjulsdrift från BMW, och en åttaväxlad automatlåda från ZF.

Fjädringen är uppstyvad med sportfjädrar och hårdare krängningshämmare för att klara de ökade fartresurserna. Den är också ställbar i två olika komfortlägen och ett sportläge.

Interiören är en högkvalitativ skapelse från Alpinas egen läderverkstad. Extrafint läder rakt igenom, Alpinaratt och naturligtvis ett emblem med vilket nummer i serien bilen är.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com