Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny tjänst hjälper dig hitta billigaste verkstaden

Prisjämförelsesajter är inget nytt – men en som jämför priser på bilservice är däremot det.

 Två KTH-studenter har satt ihop en tjänst som guidar bilägaren till den billigaste verkstaden i Stockholm.

Ny tjänst hjälper dig hitta billigaste verkstaden Prisjämförelsesajter är inget nytt – men en som jämför priser på bilservice är däremot det. Två KTH-studenter har satt ihop en tjänst som guidar bilägaren till den billigaste verkstaden i Stockholm.
Ny tjänst hjälper dig hitta billigaste verkstaden
Prisjämförelsesajter är inget nytt – men en som jämför priser på bilservice är däremot det. Två KTH-studenter har satt ihop en tjänst som guidar bilägaren till den billigaste verkstaden i Stockholm.

När det är dags att lämna in bilen på verkstad är det vanligast att man vänder sig till sin närmaste – alternativt den verkstad man brukar använda. Att göra en prisjämförelse på egen hand är ofta tidskrävande och många orkar helt enkelt inte göra det. Men nu blir det lättare.

Studenterna Daniel Resh och Pawel Boniecki ligger bakom tjänsten Bilservicepriser.se som grundades under sommaren 2011. Det hela startade med att de båda ville sänka sina agna utgifter för verkstadsbesök. Efter att ha lagt ner hundratals timmar i utveckling har de nu vänt sin önskan till att bli ett verktyg för konsumeter och i juli 2012 lanserades en första beta-version som innehåller verkstäder i Stockholmsområdet.

Det lönar sig att jämföra
Så hur fungerar det då? Besökaren klickar i vilket märke och modell, samt vilken typ av arbete man vill ha utfört på verkstaden. När det är gjort kan man sedan se hur mycket bilverkstäderna debiterar för att utföra arbetet – och det skiljer sig stort. Exempelvis kan ett enkelt byta av bromsbelägg fram/bak på en Ford Mondeo 2,5 skilja hela 2 000 kronor i pris. En mindre service på en Volvo V70 2,4 har enligt sajten ett prisspann från 840 kr – 3 450 kr, så det lönar sig onekligen att jämföra.

I dagsläget är det bara arbetskostnaden som uppges och än så länge är det långt från alla bilmodeller som det finns prisuppgifter om. Men tjänsten ska utökas och radarparet Resh/Boniecki jobbar på att utveckla och uppgradera Bilservicepriser.se – bland annat med att lägga till Göteborg och Malmö framöver.

Här hittar du tjänsten.

Foto: Montage Suraschai
Felix Björklund
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com