Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu kan du köpa ett eget bilmärke

Hade ambitionen att bli en rival till Ferrari

Större
Stäng
  • Foto: Falcon Motorsport
    Foto: Falcon Motorsport
  • Foto: Falcon Motorsport

Har man drömt att köpa ett eget bilmärke har man nu chansen, om man har en slant över. Företaget hade ambitionen att kunna utmana och bli en rival till Ferrari, men så blev inte fallet. 

Har du någon gång önskat att kunna vara ägare till ett bilmärke? Nu har du chansen, om du har 675 000 dollar över (cirka 5,9 miljoner svenska kronor). Visst, man kan köpa ett antal fina sportbilar för den, men man kan även köpa amerikanska Falcon Motorsports. Företaget bildades 2011, och producerade sju exemplar av Falcon F7 som drivs av motorer från C6 Chevrolet Corvette Z06. 

Nätsajten Jalopnik berättar att Falcon Motorsport grundades av Jeff Lemke och siktade på att bli en amerikansk rival till Ferrari, dock gick allt åt pipan. Priserna för en ny Falcon F7 var runt 250 000 dollar (cirka 2,2 miljoner svenska kronor), så de var svårsålda. Nu finns hela F7 produktionslinje till salu via Loopnet och inkluderar alla verktyg, formar och andra föremål som tillhör företaget.

Utöver detta finns dessutom alla logotyper, slogans, varumärken, affärshemligheter, formler, uppfinningar, tekniska data, elektroniska databaser, alla ritningar, licensavtal och all andra äganderätt, samt egendom som användes i tillverkningen av Falcon F7. I försäljningen ingår också såklart en fullt fungerande Falcon F7. 

 

2013 Falcon F7 Official Commercial from Falcon MS on Vimeo.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com