Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nervkittlande uppgörelse i NASCAR – på banan!

Inga slagsmål, inget fusk. Bara ren och skär racing.

Tro det eller ej, men de kan svänga åt båda hållen i NASCAR ibland. Se veteranen Tony Stewart tvåla till Denny Hamlin på klassiska Sonoma Raceway i Kalifornien.

Trots ryktet som en sport för Budweiserpimplande hockeyfrillor i välinkörda Chevapickisar kan NASCAR Sprint Cup bjuda på några av de mest spännande ögonblicken i banracing. Just här är det inte fråga om malande i ovalbanors vänsterkurvor, om morbida masskrascher eller slagsmål i depån.

Toppklassen Sprint Cup vågar sig ut på riktiga racerbanor, det som kallas road courses i serien, ett par gånger per år. Och då blir det spektakulärt på allvar. Den gångna helgen handlade allt om uppgörelsen i Toyota/Save Mart 350 på Sonoma Raceway i Kalifornien. Veteranen Tony Stewart låg länge i vad som såg ut som en säker ledning, men på sista varvet hade Denny Hamlin tuggat i sig luckan och utmanat.

Vad som händer sedan är en kamp inte bara om förstaplatsen, utan också mot trötta förare och slitna däck. Faktiskt påminner uppgörelsen en smula om alla tiders största strid, den mellan René Arnoux och Gilles Villeneuve i Dijon (staden, inte korvtillbehöret) 1979.

Foto: NASCAR/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com