Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

När 1000 hk blir för mycket för en gammal Toyota

Se videon på den grymma Celican

Den amerikanska trimningsfirman Speed Warhouse gillar Toyota-bilar med mycket hästkrafter. Till Roll Racing AND the Drag-tävlingarna under TXS2K16 i Texas kom teamet med en clean Toyota Celica från 1975 med 1000 hästar under huven. Något som blev lite för mycket till slut.

Det är något speciellt med ”Sleepers”, bilar som till utseendet ser diskreta och vanliga ut men under ytan är trimmade till max. En första blick på Toyota Celican från Speed Warhouse kanske lurar den ovane. Men de breda bakhjulen skvallrar om något annat.

Dock var de breda bakhjulen till slut en del av den svaga länken på Celican under dragrace-helgen TXS2K16 i Texas. Teamet som blev klara med bilen ganska precis till tävlingshelgen, de enda provkörningarna som hanns med var på parkeringen och att lasta den på trailern, fick dock en bra start. Med rullande start gick allt fint, men påfrestningarna blev större med stående start. Och efter flera repor under helgen blir det till slut för mycket när en SS Camaro skulle besegras. Resultatet blev en toe-out eller toe-in typ.

Men det blev inga ledsna miner bakom ratten inte, nu vet teamet vad som behövs förstärkas och Celican är säkerligen ute på strippen snart igen.

Foto: 1320video Youtube
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com