Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Misslyckade filmbilen som gör dig (nästan) unik i bilkön

Ordet ”unik” missbrukas ofta när bilar ska säljas.
Mycket få begagnade bilar i dag är unika eller i ett unikt bra skick.
Men ägaren till denna ETV (Extra Terrestial Vehicle) kan använda ordet med gott samvete när bilen nu ska säljas. Men totalt unik är inte ens en ETV.

Är du trött på att ständigt få möte av likadana bilar som du själv kör i, kanske till och med i samma färg? Ja, till och med en Porsche är ju vanligt i dag. Då är definitivt denna ETV, Extra Terrestial Vehicle något för dig.

Bilen byggdes 2004 för att vara med i filmen ”I, Robot” med Will Smith. Men för er som sett filmen är bilen inte heller bekant, den kom nämligen aldrig med på vita duken i slutändan. I stället gick huvudrollen till en ombyggd Audi R8.

Under den mycket speciella karossen är bilen dock en Chevrolet Cobalt. Cobalt var den amerikanska versionen av Opel Astra, så förvänta dig ingen lyxinteriör eller extrema prestanda. Under huven sitter det en 2,3 liters Ecotec-motor på knappt 200 hk.

Och visst är bilen unik, men det finns en liten risk att du ska få möte av en liknande bil. Bilbyggaren Mike Vetter har byggt flera andra bilar med liknande karosserier. Men de är skapade på andra bottenplattor som Toyota MR2 och Porsche Boxster. Enligt uppgifter ska det också finnas en elektrisk ETV.

Bilen säljs just nu via Ebay i England, och trots att den aldrig blev någon filmstjärna är prislappen saftigt: 89 000 pund, motsvarande 1,1 miljoner kronor.

– Detta fordon går som en ny bil, det är smidigt och växellådan växlar mycket bra. Det är utrustad med kamerateknologi eftersom det nästan är omöjligt att se bakåt, meddelar den nuvarande ägaren som haft bilen i 12 år.

För den som hellre vill köpa en helt ny ETV så erbjuder sig Mike Vetter fortfarande att bygga om vilken bil som helst till en ETV.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com