Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Minibussens förvandling: "Lyxigt och häftigt"

Byggde om den i Turkiet - blir snart lyx-taxi?

En vanlig Volkswagen Caravelle för att frakta barnen hem från skolan? Nej, den här minibussen bjuder passagerarna på en oväntad värld av lyxig komfort.
– Vi körde ner Caravellen till Turkiet och byggde om den totalt på några veckor, säger Yashar Qasimov på Bil Labyrinten i Huddinge.
Nu kan bilen hamna i Azerbajdzjan för att användas som lyx-taxi.

Minibussar som Volkswagen Caravelle används ofta av familjer som behöver utrymme för mycket bagage och en stor barnkull, eller så kan man stoppa in hela innebandylaget som behöver åka på bortamatch. Åtta sittplatser kan bli nio om man tränger ihop sig lite. Praktisk och funktionell.
Men en Caravelle som en rullande limousin? Tja, varför inte? tänkte Yashar Qasimov, en av två ägare av Bil Labyrinten i Huddinge, strax utanför Stockholm.

Yashar fraktade ner den tio år gamla standard-Caravellen till Turkiet och lät några specialister röja i innanmätet. Önskemålet var enkelt: gör inredningen så lyxig som möjligt för 140 000 kronor och ge passagerarna lika mycket komfort och bekvämlighet som i en limousin.
– Det var drygt två veckors jobb för ett helt team, och resultatet blev riktigt bra, säger Yashar.

Se annonsen här

Ja, han blev så nöjd att han ville vänta med att sälja sin nya lyx-Caravelle.
– Jag har faktiskt kört i den själv och det har varit riktigt kul. Vi monterade två stora bildskärmar för att kunna sitta och titta på musikvideo medan man åker. Och det är riktigt bra ljudanläggning och ljus, som ger nattklubbskänsla. Det här är lyxigt och häftigt.
– Och så har vi monterat in specialbord så att man kan sitta och dricka och äta bekvämt. Inte ens de bästa limousinerna har sån bekvämlighet.

Nu har den varit till salu på Bytbil ett tag, priset för den drygt fem meter långa lyxkryssaren är 179 900 kronor. Ett kanonpris, enligt några intressenter i Azerbajdzjan tycka.
– Ja, Caravellen kommer nog att bli såld snart till personer som vill använda den som lyx-taxi, att skjutsa runt turister i, säger Yashar Qasimov.

Se annonsen här

Snabbfakta Azerbajdzjan
En republik i sydöstra Kaukasien som geografiskt ligger till största del i Asien men med en liten landremsa i Europa.
FN räknar Azerbajdzjan som ett västasiatiskt land, men politiskt ses landet ibland som europeiskt. Landet gränsar till Armenien, Georgien, Iran, Ryssland och Turkiet samt har kust mot Kaspiska havet.
Större städer är Baku, Gəncə och Sumqayıt.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com