Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

McLarens nya gatlegala racerbil

Bildspecial: Snart börjar supersportbilen tillverkas

En racerbil som är gatlegal och kan slänga iväg dig från 0-100 km/ h på 2,9 sekunder.
Här är McLarens nya monster på 620 hästkrafter.

Idag kom nyheten att 350 rika bilentusiaster snabbt kan göra en beställning på McLarens mest kraftfulla supersportbil någonsin. Om någon månad börjar produktionen av de få exklusiva exemplaren.
Om du trodde att  McLaren 600LT var den hetaste och starkaste sportserie-modellen så tänk om – den nya ettan i klassen heter snart McLaren 620R.
Den både ser ut och beter sig som en racerbil från brittiska GT-mästerskapet och det beror på att den ska byggas med i princip samma teknologi som banbilen 570S GT4. Men bilen är gatlegal.
Den väger bara 1 282 kilo tack vare kolfiberkarossen och har justerbara areodynamiska finesser, till exempel frontsplitter och en gigantisk bakspoiler i kolfiber. Karossen är även avsevärt mycket bredare för bättre väghållning jämfört med tidigare modeller.
Och visst, motorn och drivlinan är densamma: en dubbelturboladdad 3,8-liters V8 under huven som kopplas till en sjuväxlad låda som skickar kraften till bakhjulen.
Bilen kommer att göra 0-100 km/h på 2,9 sekunder och 0-200 km/h på 8,1 sekunder.

McLaren 620R kommer att utrustas med semi-slick däck som standard, men kan bytas mot slicka däck (samma som på bantävling). Och enligt tillverkaren Pirelli är det första gången en gatlegal bil med 19-tummare där fram och 20-tummare bak kan köra på slick-däck utan att mekaniker behöver justera bilen.

Någon som vill vill ringa in en beställning på fartmonstret? I så fall bör du ha ungefär 3,5 miljoner kronor på kontot.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com