Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Mazda CX-5 får välbehövlig förnyelse

Märkets mest sålda modell i Europa får en ordentlig ansiktslyftning

Mazda CX-5 lanserades 2012 och blev snabbt en storsäljare på den europeiska markanden. Nu får den en ordentlig genomgång med nya plåtpressningar och ny interiör.

Mazdas mellanklass-crossover CX-5 togs minst sagt väl emot av marknaderna när den lanserades för fyra år sedan och har sedan dess blivit märkets mest sålda modell i vår del av världen. Snitsiga former och ärtigt väguppträdande hjälpte försäljningen på traven.

Föregångaren Tribute var väl aldrig riktigt lika rolig.

Föregångaren Tribute var väl aldrig riktigt lika rolig.

Men åren har rullat på och Mazda CX-5 känns inte lika färsk nu som den gjorde då. Så Mazda har tagit fram trollerilådan och fyllt CX-5 med ny magi. Hela frontpartiet har ett nytt nylle och sidorna har nya plåtpressningar som ger ett mognare intryck. Baktill anas ett korn av sportbilen MX-5.

Hela instrumentpanelen är också ny, med en stor pekskärm placerad ovanpå panelen i stället för mitt i den som tidigare. Allmän uppstädning har också skett invändigt, bland annat är armstöden i dörrarna inte lika inträngande som tidigare.

Motorerna är de samma som förr: två bensinfyror och en dieselfyra. Vad som däremot är nytt hos CX-5 är det som Mazda kallar för ”G-Vectoring Control”. I korthet handlar det om att mjukvara påverkar gas och broms vid kurvtagning, för att bilen ska bete sig mer välbalanserat.

Andra förändringar är head up-display i vindrutan och fjärrstyrd elmanövrerad baklucka – för att det är för jobbigt att stänga själv. Till Sverige kommer bilen någon gång under våren 2017 och priserna väntas inte stiga dramatiskt från dagens prislista som startar på 172.900 kronor.

Foto: Mazda
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com