Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Livsfarliga bilbarnstolar säljs i Sverige

Barnet åker ur vid krock - och har cancerframkallande ämnen

Varning för livsfarliga bilbarnstolar. När Råd & Rön testade flög barnet ur en av stolarna som får betyget 1 av 100.
– Vi upprepade testet tre gånger med babyskydd av samma modell. Vid ett av tillfällena flög dockan ur skyddet, vid det andra gick basen sönder och i det tredje flyttades dockans huvud så långt att det riskerar att skadas, säger Ronny Karlsson, testchef på Råd & Rön.

Vid en frontalkrockstest med babyskyddet Hauck iPro Baby och basen Hauck iPro bas lossnae barndockan ur skyddet och flög framåt. Stolen får nu lägsta möjliga betyg, 1 av 100.

I en skriftlig kommentar till Råd & Rön säger Hauck att de ska undersöka saken, men än så länge säljs stolen på senska marknaden.

Dessutom visade det sig att stolen kan vara cancerframkallande. Hauck iPro Baby innehåller höga halter av PAH (Polycykliska aromatiska kolväten).De har visat sig vara cancerframkallande och orsaka skador på vårt DNA.

En annan stol, Uppababy Mesa i-Size, hade farligt höga halter av flamskyddsmedel som kan förgifta ditt barn.
– Det innehöll så otroligt höga halter av flamskyddsmedel i tyget att det hamnade långt utanför vår betygsskala. Vi har testat tre olika stolar inköpta på olika ställen, så det handlar inte om ett måndagsexemplar, säger Ronny Karlsson.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com