Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Leonardo DiCaprios nya svenska bil

Världsstjärnan med miljösamvete väljer en hybrid

Leonardo DiCaprio vill visa upp sig som en miljömedveten världsstjärna.
Därför har han köpt en Volvo XC90 T8 Plug-In hybrid.

Han kan knappt ta ett steg på gatan utan att bli omringad och bevakad av paparazzis. Nu visar bilder i de senaste skvallertidningarna en nöjd Leonardo DiCaprio som sitter bakom ratten i sin nya XC90 Plug-In hybrid.
Att en av världens populäraste skådespelare väljer en så kallad miljöbil är förstås ett högst strategiskt val.
DiCaprio har gjort en stor affär av sitt miljösamvete. Redan 1998 startade han en organisation – Leonardo DiCaprio Foundation – med mottot ”att stötta projekt runt om i världen som bidrar till förbättringar för klimatet, skyddar utsatta vildmarker och återställer balansen i naturen”.
Sedan 1998 har organisationen delat ut drygt en miljard kronor till olika projekt.

DICaprio har genom åren visat upp flera hybridbilar, bland annat en Fisker Karma och en högst oglamourös Toyota Prius. Men han är också ägare av den renodlade elbilen Tesla Roadster.

En ny och fullt utrustad XC90 T8 plug-in hybrid kostar drygt en miljon kronor. Men när tyska ADAC gjorde ett så kallat Eco-test på ett antal bilar för två år sen hamnade Volvo XC90 T8 AWD Twin Engine i botten med lägsta möjliga betyg – en stjärna.
ADAC förklarade det dåliga betyget med ”Volvons enorma vikt” som påverkar förbrukningen och utsläppen kraftigt i negativ bemärkelse.
Och biljournalisten Robert Collin var i vintras kritisk till att en pass törstig hybridbil som XC90 ger tjänstebilsförarna en rejäl skatterabatt på 12 000 kr jämfört med en Volkswagen Touareg som går på diesel.
– Det är inte riktigt seriöst miljötänk bakom hybridbilarna, menade Collin.
– Grejen med en hybrid är att kalla den elektrisk och att man kan ladda den i vägguttaget, men hur många har egentligen möjligheten att ladda hemma? Väldigt få personer i storstäderna kan ladda eftersom det knappt finns laddstolpar på gatorna, sa Collin.

Låt oss hoppas att Leonardo DiCaprio har en laddbox i sitt Hollywood-hus.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com