Redaktionen tipsar

Läckra elbilen som kommer med V8-muller

Så snabb är Chevys nya pickup med dubbla Bolt-batterier

En klassisk Chevy-pickup kombinerad med den senaste elbilsteknologin.
Nya konceptbilen från Chevrolet förenar det bästa från två världar.
Bilen har 450 hästkrafter tack vare dubbla batterier från Chevrolet Bolt.

Elbilar är ännu så länge en marginell företeelse i USA. Men nu kommer de elektriska pickuperna på bred front och kanske kan ändra på det faktumet. Chevrolet visade upp E-10-konceptet på Sema Show som är en kombination mellan elbil och en hot rod-version av en C2-pickup från 1962.

Tack vare dubbla drivpaket från den lilla elbilen Bolt ger den 450 hästkrafter. Enligt Chevy visar bilen företagets elektriska kapacitet, använder produktionsbaserade komponenter, visar elektriska omvandlingsmöjligheter för klassiska fordon, blandar vintage-styling och hög prestanda med körning med nollutsläpp.

– Eftersom General Motors fortsätter att arbeta mot vår vision om en värld med nollutsläpp, hjälper koncept som detta oss att komma dit, samtidigt som de stöder entusiaster som älskar att köra veteranbilar.

Fler och fler i USA konverterar sina entusiastbilar, men det handlar oftare om prestandaönskemål än om att utsläppsreducera bilarna.

E-10 har två 400-voltsbatterier och en konventionell automatisk växellåda. Två elmotorer är kopplade till automatlådan och driver bakaxeln. Med uppskattningsvis 450 hästkrafter till bakhjulen gör bilen 0-100 km/ på cirka fem sekunder och klarar den stående kvartsmilen på drygt 13 sekunder.

Många i USA har nog svårt att tänka sig en muskelpickis utan V8-muller, därför har bilen en ljudemulator som simulerar ljudet av en V8-motor. Du kan välja på ljudet från två olika LS7 V8:or.

Exteriört sett blandar bilen modern teknik med äldre design:  LED-strålkastare och bakljus och ett sänkt chassi med 22 tums hjul.  På insidan uppdateras den ursprungliga instrumentpanelen med digitala skärmar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com