Redaktionen tipsar

Kvinnan som ska rädda Audi ur krisen

Märket tappade 13 procent i Europa

Audis varumärkesglans och ringar har hamnat lite på sned. Prestigemärkets försäljning faller både i Sverige och resten av Europa. Här är kvinnan som ska frälsa Audi – direkt från BMW.

Volkswagen-koncernen hade storstilade planer för Audi, men i stället har märket blivit biljättens sorgebarn. BMW och Mercedes har dragit ifrån Audi rejält i både försäljning och lönsamhet och bakom knappar Volvo in och tutar för omkörning, även om de har långt kvar.
Kanske var det ryska dockor-designen som knäckte Audi? Alla modeller har sett likadana ut, men i olika storlekar, precis som ryska dockor.
Under 2018 minskade märkets marknadsandel i Sverige med nästan en halv procentenhet, vilket är ett rejält tapp. Audi har två av modellerna på 10-i-topp-listan över bilar som tappat mest: Q3 och A1. I resten av Europa är tappet ännu större. Audi minskar 13 procent på ett år, samtidigt som BMW och Mercedes gjort små ökningar.
Nu gör Audi en strategisk värvning från BMW för att rädda märket. Enligt Automotive News rekryterar de Hildegard Wortmann som varit BMW:s varumärkes- och produktchef.
Övergången är fortfarande obekräftad, men det handlar om en av Europas mäktigaste bilpersoner som ska förstärka Audi.
Hildegard Wortmann har arbetat nästan i två decennier på BMW och bland annat varit varumärkeschef och innehaft en rad andra strategiska roller hos BMW.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com