Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kuggade uppkörning – försökte muta inspektören

Åtalas nu för mutbrott

När kvinnan i 70-årsåldern kuggade sin sjunde uppkörning blev det droppen.

Hon ska då ha tagit fram en bunt 500-lappar och försökt ge dem till instruktören.

Instruktören vägrade att ta emot pengarna och anmälde henne istället till polisen.

Denna udda incident ägde rum i Västerås i april tidigare i år.

SVT Nyheter Västmanland rapporterar att en kvinna i 70-årsåldern då provat sig på sin sjunde uppkörning. Men kvinnan visade på så pass stora brister i sin körning att inspektören valde att avbryta provet för att styra skutan tillbaka till Trafikverkets körkortskontor.

Väl framme där ska kvinnan inte ha velat acceptera att hon kuggat för sjunde gången. Så istället för att godta inspektörens bedömning ska hon ha tagit fram en sedelbunt med 500-lappar och försökt ge dem till inspektören.

Nekar till brott

Inspektören menar själv till polisen att han vägrade ta emot pengarna och hoppade ur bilen. Då ska kvinnan ha följt efter honom med pengarna, enligt hans vittnesmål. Sedan polisanmälde han kvinnan, som nu står åtalad för mutbrott.

Kvinnan nekar däremot till brott. Trots att hon misslyckats sju gånger med uppkörning i Sverige hävdar hon i förhör att hon har ett körkort från ett annat land. Hon ska ha övningskört i Sverige i tre år, både i körskola men också privat. Och det var ett papper som visade just hur mycket hon övningskört som hon tog fram ur väskan och skulle visa inspektören, menar hon i förhör. Det var när hon tog fram pappret som pengarna föll ut på marken, menar hon.

Kvinnan hävdar att hon aldrig hade för avsikt att försöka muta inspektören.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com