Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kris för Jaguar-Land Rover: Förlorar 40 miljarder

Tvingas skriva ner värdet på fabriker och lagerbilar

Jaguar Land Rover förlorar 40 miljarder kronor på ett kvartal. Märkena tvingas skriva ner värdet på både fabriker och bilar. Efterfrågan faller på många av biltillverkarens nya modeller.

För tredje kvartalet i följd rapporterar Jaguar Land Rover om stora förluster. Anledningen är att de drabbats hårt av handelskriget mellan USA och Kina, lägre efterfrågan på dieslar samt oro inför Brexit. Tidigare har företaget gått ut med att 10 procent av arbetsstyrkan på 42 500 anställda får gå.
Under sista kvartalet 2018 blev förlusten hisnande 40 miljarder, till stor del beror det dock på att värden på fabriker och lagerbilar måste skrivas ner. Anledningen är att efterfrågan på flera av företagets modeller gått ner.
Jaguar Land Rover ägs av indiska företaget Tata som säger att de vidtar bestämda åtgärder för att komma tillrätta med Jaguar Land Rovers problem. Samtidigt är Tata Motors ingen stark ägare att hålla i handen. Nyligen fick företaget sin kreditvärdighet sänkt till ”skräp”.

Swapar som skyddar Jaguars skulder mot icke-betalning steg till sin högsta nivå någonsin, vilket indikerar att krediterna inte är säkra.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com