Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Kitt" till salu – superstjärna kommer med personlig leverans

Nya ägaren får personlig leverans

Större
Stäng
 • Foto: Liveauctioneers
  Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers
  Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers
  Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers
 • Foto: Liveauctioneers

Det är säkert många som kommer ihåg tv-serien Knight Rider som var populär under 80-talet. Nu är originalbilen ”Kitt” till salu.

David Hasselhoff, som spelade Michael Knight i kultserien Knight Rider, ska auktionera ut den delade huvudrollsinnehavaren i serien, ”Kitt”. Kitt är en Pontiac Firebird Trans Am. Utöver själva bilen, kommer andra delar av Hasselhoffs personliga minnessamling auktioneras ut på LiveAuctioneers. 

Bilen är värderad till mellan 175 000 och 300 000 dollar (motsvarande 1,46 och 2,5 miljoner svenska kronor), men vill du bli ägare till bilen så behöver punga ut en ännu större slant, i skrivande stund är den ledande budet uppe i 475 000 dollar (fyra miljoner kronor). 

Bilen finns i Storbritannien och levereras personligen av Hasselhoff till den nya ägaren, men personen måste betala för leveranskostnaderna. 

Foto: Liveauctioneers

LÄS MER: 1965 Ford Shelby GT350R i originalskick säljs på auktion

Auktionsfirman beskriver bilen som ”fullt fungerande”, men det är Hasselhofs personliga bil, och tyvärr inte bilen som användes i TV-produktionen. I tv-serien hade Kitt (Knight Industries Two Thousand) flera olika prylar, inklusive ett skottsäkert yttre skal (hello Mr Bond), en eldkastare, jetrivning och en system för artificiell intelligens, som kunde köra Michel Knight bort från faror. 

Totalt sändes Knight Rider från 1982 till 1986, och spänner över fyra säsonger, samt 90 avsnitt. Även om det var ganska få avsnitt för en tv-serie, så gjorde ändå Kitt ett intryck på popkulturen. 2008 gjordes ett försök att återuppliva serien med en Ford Mustang GT500, men det gjorde enbart en säsong innan den lades ned. Det ryktas även att en Knight Rider-film kan vara på gång, men den som lever får helt enkelt se. Fram tills dess får vi hålla till godo med introt till den klassiska serien i videospelaren nedan. 

Auktionen avslutas 23 januari.

LÄS ÄVEN: Carroll Shelbys egna 1965 Shelby 427 Cobra auktioneras ut

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com