Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kia... eller KN?

30 000 amerikaner i månaden förvirrade

Kias senaste logotyp skapar förvirring i USA.

Det visar sig nära 1 000 amerikaner om dagen googlar på vad en ”KN Car” är för något.

I januari förra året presenterade Kia nya riktlinjer, en ny slogan och en ny logotyp.

Enligt sydkoreanerna själva skulle den nya logotypen ”efterlikna en handskriven signatur och den rytmiska, obrutna linjen ska förmedla en känsla av inspiration. Symmetrin visar förtroende och den uppåtgående karaktären i logotypen visar på Kias ambitioner för varumärket och erbjudandet till kunderna.”

Men nu, nästan två år senare, kan det konstateras att den nya logotypen också har lett till förvirring i USA. Åtminstone 30 000 gånger i månaden faktiskt.

Korrelerar med marknaden

Det är i alla fall vad sökstatistiken på Google indikerar. För det visar sig att omkring 30 000 amerikaner i månaden googlar på vad ”KN Car” är för något.

Anledningen är att de misstolkar den nya logotypen för att visa ”KN” och inte ”KIA”. Kanske var det där efterliknandet av en handskriven signatur inte den mest lättolkade.

Enligt statistiken ska amerikanare börjat söka på ”KN” omkring i mars förra året, vilket korrelerar med när de första KIA-modellerna med den nya logotypen nådde ut på vägarna.

Sedan dess har alltså nära 1 000 amerikaner om dagen, eller en varannan minut, försökt lista ut vad sjutton ”KN” är för ett bilmärke.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com