Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguars snabba uppvisning – på två hjul

Filmen som visar imponerande showen – och motorn som börjar spruta ut rök

Här är den fyra minuter långa – och annorlunda – bilturen som bara ett proffs klarar av.
Stuntmannen Terry Grant kör en Jaguar F-Type på två hjul.
Men det verkar som att bilen pinas rejält på slutet. Du kan själv avgöra när du ser filmen.

För några dagar sen var det stor uppvisning på brittiska Goodwood Hill där många läckra bilar visades upp för tusentals entusiaster.
En av de mest spektakulära händelserna var när den kände brittiske stuntmannen Terry Grant skulle ta britternas egen stolthet – en Jaguar F-Type – uppför Goodwood Hillclimb. En resa på strax under fyra minuter på en smal bana. Se filmen ovanför den här artikeln.
Terry Grant är van vid den här typen av körningar. I fjol slog han världsrekordet med över 30 sekunder när han gjorde samma balansakt med en Range Rover Sport SVR.

Under turen med Jaguar F-Type hamnade Terry i balansproblem några gånger, men redde ut situationerna. Det han däremot inte kunde påverka var det mekaniska problem som drabbar bilen på slutet av racet. Massor med rök ses komma ut från bilens bakdel. Jaguar har inte officiellt gått ut och berättat om den exakta orsaken till rökutvecklingen. Man tänker troligen att det inte är ett fel som kommer att drabba bilen under normal körning och därför behöver man inte förklara sig.

Jaguar F-Type verkar snart komma med en uppdaterad modell, om man ska tro på de spionbilder som kablats ut senaste tiden. Exteriört handlar det bland annat om smalare lysen, lite större luftintag och en ny grill. Det ryktas även att V8:an på fem liter kommer att ersättas av BMW:s 4,4-liters turboladdade V8.
Vi återkommer med mer fakta när Jaguar går ut med officiella uppgifter.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com