Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguar Land Rover bestulna på motorer för miljoner

Motorer för över 30 miljoner kronor försvann när tjuvarna slog till.

I en väldigt vågad kupp slog tjuvar till mot Jaguar Land Rover. Med sig fick de motorer för miljoner. Sedan slog de till igen.

Sex minuter var allting som behövdes. I en förmodat stulen dragbil tog sig ett gäng tjuvar in på Jaguar Land Rovers anläggning i Solihull i tisdags, kopplade på en fullastad släpvagn och körde ut igen. Att de kunde komma in genom säkerhetskontrollen och komma i väg så fort är minst sagt anmärkningsvärt.

Vad som är ännu mer slående, är att tjuvarna gjorde om allting några timmar senare och fick med sig ytterligare en fullastad släpvagn. Allting fastnade på övervakningskamera, men ännu har ingen gripits för dådet. Polisen misstänker att motorerna kommer att plockas ner i sina beståndsdelar som sedan säljs på reservdelsmarknaden.

Totalt lär 80 motorer ha försvunnit, till ett värde motsvarande mer än 30 miljoner kronor. Tjuvarnas tillvägagångssätt ska inte heller vara unikt. För tre år sedan ska en liknande kupp ha ägt rum, även om tillslaget inte offentliggjordes den gången. Då kom tjuvarna undan med delar till ett värde av drygt tio miljoner kronor. Förövarna greps, men stöldgodset återfanns aldrig.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com