Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Isuzu D-Max AT35 är hård som Chuck Norris

Skapad för att betvinga Islands vulkanvidder.

Som en rundspark i ansiktet ska Isuzu D-Max AT35 betvinga naturens argaste marker till underkastelse. Miljön ombeds ta skydd.

Okej, japanska Isuzu D-Max är varken en vansinnig Ram eller en sexhjulig Ford F-150 Raptor. I grunden är D-Max en kapabel pickup för hantverkare och yrkespersoner som har transportbehov att lösa.

Men det är just det som är grejen med AT35. Om du har ett transportproblem som innefattar gods som ska levereras till månen, till jordens inre eller till Mordor, då är Isuzu D-Max AT35 bilen för dig.

Det är nämligen så att AT35 är ungefär som de galna byggen som isländarna använder för att ta sig över sin vulkanö, med den enda lilla skillnaden att AT35 är färdigmodifierad från fabrik.

Här finns stötdämpare från amerikanska Fox som medger en ordentligt höjd fjädring och enorma däck som ska hitta grepp där inget grepp finns att tillgå. Men ett tons lastvikt och 3,5 ton dragvikt kan tillräckligt med gods nå sin destination på Neptunus.

Jo den är så klart fyrhjulsdriven och sånt och har en 2,5-liters dieselmotor som helst tankas med överkörda isbjörnar och andra arktiska kadaver. Och nej, Isuzu har inte längre några personbilar på programmet, numera handlar det uteslutande om transportbilar.

Även om Isuzu Bellet var sjukt tuff.

I samband med att Isuzu har ansiktslyft D-Maxserien lanseras AT35 tillsammans med flera andra modellvarianter på den svenska marknaden. I botten av modellprogrammet finns en basutrustad enkelhytt av D-Max och den kostar 214.900 kronor. Vad AT35 kostar vet vi inte ännu, men förmodligen mer än det dubbla.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com