Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hur bra motorolja är Coca-Cola?

Finsk Youtubekanal utför viktigt och klargörande konsumenttest.

En stackars Ford Fiesta får sätta livet till när den finska Youtubekanalen Beyond the Press häller Coca-Cola i motorn. Sedan gasar de hela vägen in i himmelriket.

Finland är ett underbart land som dryper av vodka och black metal, där man mer än gärna utmanar traktens björnstam i bastubad. Och vinner. I vinterkriget gav man Sovjet på nöten och för inte särskilt länge sedan ägde man i princip hela världens mobiltelefonmarknad (som man sedan söp bort, på oklara grunder). Självaste Monty Python framförde till och med en hyllningssång till den fantastiska finska kulturen.

Från Finland kommer också Youtubekanalen Beyond the Press, en spin off från den populära kanalen Hydraulic Press där finnar krossar saker med en hydraulisk press. Låter det spännande? Det är det.

I den här videon får vi se en stackars Ford Fiesta av åttiotalsmodell mot slutet av sitt liv. Men en klingande finsk bred brytning berättar farbrorn i filmen att bromsskivorna spruckit och att växellådan exploderat. I handen håller han differentialens pinjong – och att hålla den i handen brukar tyda på att bilen inte mår så där alldeles bra. Men motorn fungerar i alla fall fortfarande.

Från början en rätt piffig bil

Ford

Från början en rätt piffig bil.

Sedan häller han ut all motorolja och ersätter den med Coca-Cola. Hur det går är inte så svårt att räkna ut. Frågan är däremot varifrån läskeblasken kommer, för den är ju inte vodka. Inte undra på att han häller den i bilen i stället för att dricka den, för det går väl inte att dricka icke-vodka?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com