Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hum Rider kör ovanför köerna

Jeep Cherokee kan bli tre meter hög

Med hjulen på styltor tar sig Hum Rider över köerna. Men tyvärr, du kommer inte att kunna köpa den.

Vad skulle man inte ge för att glida förbi de stillastående köerna på Essingeleden, i stället för att sitta och svära bakom ratten när ännu en Audi tränger sig in framför och svordomarna oombedda trillar ner i sätet? Lugn och fin, ilska är inte lösningen. Andas lugnt och låt trafiken ta den tid den tar.

Eller så gör du som det innovativa PR-bolaget Thinkmodo och höjer dig lite ovanför den stora massan. Deras Hum Rider ser ut som en vanlig Jeep Cherokee, ända tills föraren trycker på en knapp och glider fram ovanför trafiken.

På uppdrag av telebolaget Verizon tog Thinkmodo fram Hum Rider för att rikta uppmärksamheten mot en mojäng som man ska kunna koppla in i bilens OBD-port. Riktigt vad det har med en höjbar bil att göra vet vi inte, men enligt Verizon ska Hum Rider vara en slags metafor för den extraordinära körupplevelse man ska få med Verizons OBD-dongel.

Hursomhelst är Hum Rider en fullt fungerande, upphissningsbar Jeep. I lågläge märks ingen skillnad mot en vanlig bil, men med hjälp av hydraulik skickar den upp karossen och i högsta läget är höjden knappt tre meter upp till taket.

Ett antal eldrivna hydraulpumpar gör jobbet och för att driva alltihop har Hum Rider ett extra bensindrivet elaggregat. Totalt väger bilen närmare fyra ton med all utrustning ombord, vilket bland annat krävt att Thinkmodo fått utrusta bilen med lastbilsdäck.

Någon serieproduktion kommer det inte att bli frågan om, men nu när du har fått se hur man ska göra är det ju bara att gå ut i garaget och börja snickra.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com