Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Årets Bil enligt Top Gear

0-100 på endast 4,7 sekunder

Top Gear är inte bara ett TV-program, det är en tidning också. Och den brittiska redaktionen på Storbritanniens största biltidning har utsett nya Ford Focus RS som Car of the Year.

Det blir den andra gången på tre år som bilmärket Ford tar hem den titeln Årets bil i Top Gears ranking. Fiesta ST stod överst på rankingen 2013

Chefredaktören Charlie Turner på Top Gear säger att ”Focus RS verkligen är ett komplett paket och tar priset som årets bil framför andra kategorivinnare som kostar 10 gånger så mycket. Focusen får priset eftersom den levererar tillgänglig prestanda och körglädje, med snyggt utseende, praktikaliteter och teknik, och bevisar att du inte alltid behöver spendera massor av pengar för att ha otroligt kul.”

Fint betyg för bilen just nu levereras till early-adoptors som förbeställt under förra året.

– Nya Focus RS är verkligen en riktigt rolig bil, så vi är väldigt glada att den tagits emot så väl, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Den nya 2,3-liters EcoBoost-motorn och tekniska funktioner som Ford Performance fyrhjulsdrift med dynamisk fördelning av vridmomentet och funktionen Launch Control gör att bilen tar sig från 0-100 på endast 4,7 sekunder.

Fotnot: Nya Ford Mustang GT350R fick pris i år, som årets muskelbil

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com