Redaktionen tipsar

"Ger bort min unika Volvo nästan gratis"

Gabriel la ner ett år på sitt specialbygge

En ytterst unik Volvo – som tog många timmar att bygga.
– Det är egentligen sjukt hur mycket tid jag har lagt ner på bilen, säger Gabriel Kurt.

Får vi presentera en unik bland-Volvo. Den enda i sitt slag.
I grunden en 142:a från 1970, men med en bakdel från en GLT från 1984. Och så lite andra delar både från en 740 och 760.
För 30 år sen bestämde sig Gabriel Kurt i Upplands Väsby utanför Stockholm att bygga något spektakulärt och speciellt.
– Jag var ung och ambitiös och satsade mycket pengar på det här projektet. Men det jag satsade mest var min tid. Jag har lagt ner minst 3000 timmar på att göra allt själv.
– Under ett år gjorde jag allt, så det blev många tio timmars-dagar med att svetsa, lacka och skruva. Stolarna tog jag från en Opel Manta och ny vindruta från en fabrik i Finland. Och allt är plåt, det finns inga plastdelar på min bil.
– Och jag vet…det är inte normalt att lägga ner så mycket tid på en bil, ha ha.

Du kallar bilen för ”Sveriges största blickfångare”. Överdriver du inte?
– Nej, så fort jag varit ute på turer så ska folk fotografera och inspektera bilen. En gång hamnade jag bredvid en Ferrari Testarossa när jag skulle tanka. Då såg jag hur folk från närliggande hamburgerrestaurangen kom utspringande och jag tänkte ”ja, det är väl en snygg Ferrari, men så himla galna behöver väl folk inte vara?”. Men de struntade i Ferrarin. De kom för att fotografera min bil.

De senaste åren har Volvon mest stått i Gabriels garage. Han har börjat cykla istället och då är det onödigt att en sån bil bara tar upp en garageplats, menar han:
– Ja, nu är det dags att sälja den även om jag gör det med en tår i ögat. Bilen känns ju nästan som en familjemedlem när jag haft den i 30 år.
– Men jag hoppas att den som köper bilen sätter lika högt värde på den som jag.

Gabriel anser att han säljer bilen väldigt billigt.
– Ja, innan den var lackad ville en köpare betala 120 000 kr. Då sa jag nej till erbjudandet. Men nu kränger jag den nästan gratis. Om någon erbjuder 50000 kronor så kommer jag nog att acceptera.
– Jag har lagt ner drygt 120 000 kronor på bilen och mina 3000 arbetstimmar värdesätter jag till noll kronor.

Se unika Volvon här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com