Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Gav fartkameran fingret – då höjdes straffet rejält

Tyske BMW-föraren får 75 gånger högre böter

En 26-årig tysk man fastnade på fartkamera med att köra 11 km för fort på en 70-väg.
Det hade gett honom en böter på 200 kronor – om man inte gett fingret åt kameran.
Nu tvingas han istället betala 15 500 kronor och får en månads körförbud.

Det var i april tidigare i år som en 26-årig tysk man ertappades med att köra för fort på en 70-sträcka nära staden Kulmbach, nordöstra Tyskland. Han färdades då 11 km/h för fort i sin BMW X5 när fartkameran blixtrade till.

I normala fall hade denna överträdelse renderat i en böter på 20 euro (omkring 200 svenska kronor). Problemet var bara att föraren valde att räcka långfingret åt polismyndigheten. Det var en handling som de tyska myndigheterna inte tog med ro.

Istället för en försumbar böter ska 26-åringen nu betala 1500 euro i böter. Det motsvarar omkring 15 500 kronor – och är alltså 75 gånger mer än vad han behövt betala om långfingret inte sträckts ut.

Oberfranken-polisen har delat med sig av det inträffade i ett Facebook-inlägg. Där delas kommentarerna mer eller mindre in i två kategorier: De som tycker att detta är ett skolboksexempel på vad som bör hända när man hånar polisen och de som anser att bötesbeloppet är löjeväckande och ”hoppas att fartkameran inte tagit illa vid sig”.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com