Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Galna Volvo-kombin - utmanar superbilar

V50:n med T5-motor stjäl showen under dragracet

Här är anonyma Volvo-kombin som smiskar superbilar på dragrace-strippen.
V50:n är helt original på utsidan men har en vråltrimmad T5-motor under huven.

Är Volvo V50 den nya 240:n att bygga vråltrimmade sleepers av? Ja, den här Volvoägaren har i alla fall lyckats bygga vad som troligen är världens snabbaste V50 – och bilen tycks klara alla hästkrafter. Flera gånger har bilen stulit showen på olika dragracetävlingar runt om i Europa.

Den silverfärgade kombin ser ut att vara helt original så när som på diskreta fälgar med bredare däck. Den skarpögde kan också ana ett kraftigare avgasrör och grövre bromsar.
Under huven sitter Volvos femcylindriga T5-motor kvar. Men enligt uppgift är den uppskrämd till mer än dubbla originaleffekten, 550 hk i stället för 220 hk då bilen rullade av bandent i Gent för 10-talet år sen.

Volvon tar sig bland annat an en McLaren 600 LT med 600 hk i ett 1000 meters dragrace. Vinnaren är den som når högsta hastigheten. Hur det slutar kan du se i filmen här ovan, men låt oss avslöja att Volvon i alla fall inte skämmer ut sig…. V50:n får också mäta sina krafter mot en vråltrimmad Porsche 9ff turbo.

I går kom nyheten att Volvo slutar med egen motortillverkning. Enligt läsarkommentarerna tycks T5 (den äkta femcylindriga) vara en av de mest älskade Volvomotorerna under märkets 92-åriga epok som motortillverkare.
T5-motorn med fem cylindrar gjorde sin debut i Volvo 850 turbo 1993 och producerades i olika versioner ända fram till 2016 i Skövde. Den Volvomotor som i dag kallas T5 är endast fyrcylindrig, namnet till trots.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com