Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford planerar tre ”Allroad-modeller”

Hoppar på trenden med ”offroadiga” bilar

Det är en trend som Volvo startade med XC70 i slutet av 90-talet.
Nu verkar det som att Ford hakar på och enligt uppgifter ska de lansera tre olika ”terrängifierade” modeller.
Det rapporterar brittiska Autocar.

Det har pågått länge och allt fler tillverkare har satsat på att berika sina standardmodeller med ett mer offroadigt utseende. Volvo var ”först” med XC70 och därefter har vi fått se VW:s Alltrack-bilar, Audis Allroad, Peugeots RXH för att nämna några.
Och snart kan det bli än fler.

Intresset för crossovers och suvar innebär att flera tillverkare ögnar segmentet med lite ”ruffigare” look på sina vanliga bilar. Och en av de som överväger att bygga Allroad-varianter är Ford.
– Du kan till och med inkludera modeller som man kanske inte skulle tänka på först, som Fiesta. Sätt dit lite svarta plastdetaljer på rätt ställen, tackräcke och så får du den att se mer attraktiv ut, säger Barb Samardzich på Ford Europé till Autocar.

Även om Samardzich inte avslöjade vilka modeller man hade i åtanke är Mondeo-kombin ett troligt alternativ. Dels för att det är just i den storleksklassen som konkurrenterna har Allroad-bilar – och dels för att den redan går att få med fyrhjulsdrift. Även Focuskombin torde kunna vara aktuell för att kunna stångas med bland annat Skoda Octavia Scout och Seat Leon X-Perience. Vilken den tredje modellen skulle kunna vara är dock lite mer oklart…

Foto: Ford/VW – OBS bilden är manipulerad
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com