Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Firefly – en riktig bil för små människor

Ska lära femåringar att köra bil

När du tröttnat på leksakerna hos Toys R Us erbjuder brittiska Young Driver Motor Cars Limited ett alternativ. Firefly ska erbjuda fem- till tioåringar en riktig körupplevlese.

Young Driver erbjuder normalt körskola i Storbritannien för barn och ungdomar upp till 17 års ålder. När de ville exandera sina lektioner till att omfatta fem- till tioåringar upptäckte de att de enda fordon som passade ålderskategoring var ingenting annat än leksaker.

Så fick det ju inte fortsätta, så dotterbolaget Young Driver Motor Cars Limited startades prompt och så togs en bil för barn fram. Möt Firefly, den första ”riktiga” bilen lämplig för barn från fem års ålder. Enligt Young Driver ska Firefly bete sig precis som en riktig bil och har därför också tekniska finesser som hydrauliska skivbromsar, kuggstångsstyrning, individuella hjulupphängningar och en läsplattebaserad instrumentpanel som visar den viktigaste informationen för föraren.

Vad som saknas är en eldsprutande V8 med fjorton turboaggregat. Firefly är eldriven och toppfarten begränsad till 16 km/h. Nervösa föräldrar kan notera att bilen har en fjärrstyrningsfunktion – den kan bromsas på distans.

Firefly är prissatt i Storbritannien till 5.750 pund plus skatter, vilket skulle motsvara drygt 80.000 kronor inklusive moms.

Från svenskt håll noterar dock vi att det redan finns ett utmärkt sätt att lära sig att köra bil från sju års ålder, utan hastighetsbegränsning.

Gokart! Foto: Tony Kart

Tony Kart

Gokart!

Foto: Young Driver/Tony Kart
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com