Redaktionen tipsar

Fartsyndarnas nya skräck: Audin som gör 300 km/h

Visas på mässa - nu drömmer tyska poliser om fartmonstret

Här är de tyska fartsyndarnas nya skräck.
En trimmad polis-Audi RS4 Avant med hela 530 hk.
Bilen visas nu upp på Essen Motor Show.

Den polismålade Audi RS4:an presenteras i helgen på Essen-mässan i Tyskland av trimmaren ABT. Audin har inte mindre än 530 hk och 690 Nm under huven, och det bör vara fullt tillräckligt för att köra ikapp majoriteten av bilar även på Autobahn.

Men det är ännu osäkert om du riskerar att få den blåljustutande Audin i din backspegel. Än så länge är det en blickfångare som är specialbyggd för mässan, även om många tyska poliser lär drömma om att få köra bilen.

I grund och botten är den en helt vanlig Audi RS4 Avant med 450 hk. ABT har lagt till en uppgradering med större luftintag och vattenkylare, vilket är tillräckligt för att ta ut 80 hästkrafter ytterligare ur den sexcylindriga biturbomaskinen. För att polisbilen ska andas bättre så har den också fått ett nytt ABT-avgassystem med decimeterstora slutrör.

Redan från start har RS4 Avant skapliga fartresurser. Polisbilen bör därför klara 0-100 km/h på under fyra sekunder och toppfarten ligger omkring 300 km/h.

Årets Essen-mässa pågår från 29 november till 8 december, och där visas både ombyggda bilar, veteranbilar och tillbehör upp. Mässan kan ses som Tysklands motsvarighet till den svenska bilmässan på Elmia.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com