Redaktionen tipsar

Elon Musk chockar igen: Släpper musik på Spotify

Elon Musk har dubblat sin förmögenhet på ett halvår. Här är hans oväntade sätt att fira – Teslachefen släpper en låt på Spotify. “Don’t Doubt Ur Vibe”.
– Jag skrev texten och sjunger själv, säger Elon Musk.

Tesla-chefen Elon Musk tycks ständigt vara i hetluften. Om han inte släpper en ny bilmodell eller presenterar ett rekordartat kvartalsbokslut är han ute och åker Cybertruck med Jay Leno. Dygnet tycks ha mer än 24 timmar för Elon Musk.

Hans senaste drag överraskar dock de flesta: Elon Musk släpper musik på Spotify och Soundcloud. Tesla-chefens låt “Don’t Doubt Ur Vibe” släpptes i går och du kan lyssna på via filmklippet här ovan.

Elon Musk har gjort reklam för låten på sitt twitterkonto med nästan 31 miljoner följare, så låten har redan lyssnats miljontals gånger. Det innebär säkert ytterligare klirr i kassan för Musk, som tack vare Teslas branta kursstegring nu är en av världens rikaste personer. Aktien har gått upp mer än 150 procent sedan oktober och slog i går nytt kursrekord igen. Elon Musks förmögenhet uppskattas nu till cirka 35 miljarder dollar, motsvarande 340 miljarder kronor. Det gör Elon Musk ungefär dubbelt så rik som H&M-ägaren Stefan Persson.

Låten är faktiskt inte Elon Musks debut, utan sedan tidigare släpptes ”RIP Harambe” som hyllade en gorilla på Cincinnati Zoo som sköts ihjäl sedan han plockat upp en treårig pojke i famnen efter att denne trillat ner i apgropen.

Som artist kallar sig Elon Musk Elon EDM Musk på Spotify. Enligt egen uppgift är det både han som skrivit texten och sjunger själv.

– Skrev precis en låt som heter ”Don’t doubt yer vibe”. Jag skrev texten och sjöng. Den här låten är hård, skriver Elon Musk på twitter.

Trots allt kan vi nog konstatera att Elon Musk är bättre på att bygga bilar än att skriva musik. I år räknar Tesla med att öka produktionen till över 500 000 elbilar. Och redan i mars kommer nya suv:en Model Y.

De som recenserat låten tycks hålla med. I en nedlåtande och elak recension skriver The Guardian att låtens bestående intryck är att Elon Musk ”tagit impotens ut till massorna.”

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com