Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Efterfrågad Focus RS vann nytt pris

"Car of the Year 2016" på Vehicle Dynamics International Awards

Med en orderbok på dubbelt så många beställningar som Ford räknat med blev också utmärkelsen ”Car of the Year 2016” under Vehicle Dynamics International Awards som grädde på Schwarzwaldtårtan.

I tyska Cologne hölls Vehicle Dynamics International Awards (VDI) fredagen den 6 maj. Den årliga galan har satsat på att lyfta fram de bästa idéerna, teknologisk innovation och prestationer inom dynamisk fordonsutveckling och 2016 belönades Ford Focus RS med titeln ”Car of the Year” och beskrivs som sann körglädje där säkerhet och väghållning vävs samman i en oslagbar kombination.

Det var Ford sjätte 6 VDI-pris totalt och Focus RS är den första modellen från Ford som vunnit just kategorin ”Car of the Year” i VDI Awards. Modellen blev även ”Car of the Year” i biltidningen Top Gear tidigare i år.

Teknologin bakom bilens fyrhjulsdrift samt EcoBoost-motorn har bidragit till modellens stora framgång. Modellen är utvecklad av Fords utvecklingsteam i Europa och USA, och är utrustad med Fords 2,3 liters EcoBoost motor med 345 Hk och sprintar 0-100km/h på 4,7 sek.

– Vi valde att sätta en hög ribba för Focus RS. Idén var att leverera en bil som kan leva upp till rallysportens nivåer med hjälp av den mest dynamiska RS-upplevelsen hittills, säger Tyrone Johnson, fordonsteknisk chef på Ford.

Sedan försäljningen startade har 6 200 exemplar beställts i Europa, vilket är mer än dubbelt så mycket som Ford räknade med. Den klart populäraste färgen är Nitrous Blue. Över hälften av alla kunder beställt sitt exemplar i den krispigt blåa tonen.

Även i Sverige är intresset för Focus RS stort.

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com