Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dränkte sin nya Audi RS Q8 i kanalen efter 22 dagar

Hann ha supersuv:en som toppar 305 km/h i 22 dagar

Världen kan ha blivit en Audi RS Q8 fattigare.
Ägaren han ha bilen i 22 dagar innan färden slutade med ett magplask i en kanal.
Föraren klarade sig oskadd, men super-suv:en värd 1,4 miljoner kronor tros vara totalförstörd.

Audi RS Q8 är en av vinterns hetaste bilmodeller och de första kundleveranserna av Audis nya super-suv startade för bara några veckor sedan. Modellen kostar från cirka 1,4 miljoner kronor i Sverige och har en dubbelturbo-V8 på fyra liter som ger 600 hästkrafter och ett vridmoment på 800 Nm.

Den relativt diskreta suv:en är nästan lika snabb som en Lamborghini Urus och toppar 305 km/h med Dynamic Package Plus. Accelerationen går inte heller av för hackor, bilen tar sig upp till 100 km/h på endast 3,8 sekunder och upp till 200 km/h tar det bara 13,7 sekunder.

Kanske var det all effekt som gjorde att det gick helt på tok för en nederländsk innehavare till en RS Q8 i helgen. Efter att ha bilen varit registrerad i endast 22 dagar körde föraren ner sin bil i en kanal i Reeuwijk i Nederländerna. Den pittoreska orten är belägen norr om Rotterdam.

Föraren undkom enligt flera nederlänska medier helt oskadd från magplasket och räddade sig ut genom takluckan, men bilen fick ett djupt bad och har fått rejäla vattenskador och kommer sannolikt inte att kunna räddas. Hela motorn var under vatten innan en bilen lyftes upp med en kran. I Nederländerna, som har höga bilskatter för tunga och snabba bilar, betingar en RS Q8 ett inköpspris på 2,7 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com