Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Domkraften kollapsade – får hjälpas loss av polis

Polisens bodycam visar hur amerikanaren klämts fast under bilen

Devon Haycock låg under sin Honda Civic för att jobba på bilens underrede.
Då kollapsade domkraften och han klämdes fast under bilen.
Tack vare polisens snabba respons klarade han sig oskadd.

Tanken har nog slagit många att det vore en mardröm om domkraften gav vika när man befann sig under bilen. För Arizonabon Devon Haycock blev det i veckan verklighet.

Han befann sig under sin Honda Civic för att jobba på bilens underrede när domkraften plötsligt kollapsade. Hans fru ringde direkt 911 och inom fem minuter var två poliser på plats.

Med hjälp av en granne lyfte de upp bilen så Devon kunde rulla ut. Hela händelseförloppet fångades på film (klippet ovan) av en av polismännens bodycams och har nu publicerats på Youtube i utbildande syfte.

När polisen kom till platsen låg Devon Hatcock fastklämd under bilen.

– Hela hans överkropp befann sig under bilen. Bara hans ben stack ut. Jag kunde se att domkraften var böjd. Den hade fallerat, säger Nolan Martineau, en av polismännen, till Fox News.

Till klippets beskrivning skriver Mesa-polisen att Devon klarade sig utan några betydande skador.

Olycksfågeln själv uttrycker en stor tacksamhet för poliserna.

”Jag är glad över att jag fortfarande lever. Jag älskar min fru och jag älskar vår utryckningspersonal”, skriver Devon Haycock på Instagram.

Senare i klippet anländer brandkårspersonal för att kontrollera Haycock. Tittarna får också se hur grannen och polismännen tackar varandra för att ha hjälpts åt att lösa den farliga och stressfulla situationen.

Men videon är främst en påminnelse om vad som kan hända ifall man inte använder domkraften på ett korrekt sätt, eller om redskapen man har inte är i bästa skick.

För Devon Haycocks del behöver han fortfarande få bilen fixad. Han säger dock att han ska låta en mekaniker med den rätta utrustningen göra jobbet. Det är nog ganska förståeligt, för vem hade inte blivit mentalt ärrad av en sådan händelse.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com