Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Det här är inte en Porsche Macan, det är en ….

Premiär på bilmässan i Peking den 25 april

Den kinesiska biltillverkaren Zotye kommer till bilmässan i Peking senare i april med en spännande SUV. Mest spännande för att bilvärlden redan har sett ”den” rullandes på vägarna i flera år. En bil som på bild är förvillande lik en Porsche Macan.

 

SR8 heter modellen som ska Zotye-ägare i Kina att känna sig lite extra sportiga. Det är sajten Carscoop som samlat på sig bilderna och där kan man jämföra och se likheter. Skillnaderna syns också, och det är väl inte allt för djärvt gissat att skillnaderna blir mycket större vid första testerna. Även på Carnewschina.com finns en artikel som samlat ihop och går genom likheterna.

2005 började Zotye tillverka bilar, då med licensierade kopior av bland annat Suzuki och Fiat. Men sen tog designers och utvecklare på den Zotye friheten att börja laborera lite med ”egna” bilar. Och på wikipedia kan man läsa följande kommentar om mellan-SUV:en T600 att ” According to much of the media, it has a remarkable resemblance to the Audi Q5 and the Volkswagen Touareg”. Tja, vad säger ni själva, kolla in bildsöket på Google här.

Och nu är det alltså dags för Porsche att få en ”hyllning” eller ”tribute” i form av SR8.  Tidigare har BMW och Land Rover fått look-a-likes, men att få till rättsliga åtgärder i Kina har inte varit lätt och chefen för Land Rover, Ralf Speth, uttalade sig så här i fallet Range Rover Evoque vs Jiangling’s Landwind X7:
– Det finns inga lagar, det finns inget som skyddar oss, så vi får finna oss i det.

Det beräknade priset för Zotye SR8 är från motsvarande 23 100 Euro, det är en tredjedel av motsvarande pris för Porsche Macan på cirka 80 000 Euro. Motorn i den kinesiska bilen blir japansk, en 2-liters Mitsubishi-motor som försedd med Turbo får 190 hästar att fördela ut genom en 5-växlad manuell låda eller en sex-växlad dubbel-kopplingslåda.

Foto: Carscoops
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com