Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dacia Duster Black Shadow begränsad specialare

Eluppvärmda säten och farthållare som standard

Goda nyheter! Dacia Duster kommer nu i en specialupplaga, Black Shadow, med massor av utrustning. Men skynda, för upplagan är begränsad.

Ända sedan 1966 har rumänska Automobile Dacia S.A. tillverkat Renaultvagnar på licens. Men 1999 såg Renault vilka framgångar Volkswagen fick med tjeckiska Skoda och köpte Dacia, med varumärke och fabriker och allt.

Innan dess var Dacia Ceaușescus favorit.

Dacia var så klart Ceaușescus favorit.

Renault gjorde som Volkswagen och började klä sin egen teknik i andra karosser, tona ner utrustningsnivån och sälja till lågpris. Så här långt har Dacia blivit en succé, särskilt bland bruksbetonade icke-entusiaster som aldrig läser en sån här artikel.

Men nu kommer en specialmodell, Dacia Duster Black Shadow. Entusiasterna, motorskallarna, har fått sitt lystmäte. Men det gäller att skynda sig, för Dacia säger att upplagan är begränsad. Även om de inte säger hur stor begränsningen är.

Specialmodeller av Dacia är förstås ingenting nytt.

Specialmodeller av Dacia är förstås ingenting nytt.

Dacia Duster Black Shadow skiljer sig från den vanliga, proletära Duster på några punkter. Bland annat har den blanksvart grill, dimljus med sidenmatt finish samt svarta aluminiumfälgar.

Den har också läderklädd ratt och högblank svart instrumentpanel, något som enligt Dacia ska få bilen att ”göra sig bra även på stadens gator”. Bara en sån sak. Jo, och så är eluppvärmda säten, multimediasystem, farthållare och bakre parkeringssensor standard.

Dacia Duster Black Shadow erbjuds med bensin- eller dieselmotor samt två- eller fyrhjulsdrift. Priserna startar på 137.900 kronor och den finns i din Daciabutik från och med november.

Foto: Dacia, Romanian Communism Online Photo Collection, Webwolf/Wiki Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com