Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då kommer nya Renault Koleos till Sverige

Nya bilder på den franska SUVen

Idag visades nya Renault Koleos upp på bilsalongen i Peking, en SUV som Renault förklarar är producerad för att möta kraven från krävande kunder på alla kontinenter.

Nya Koleos ska leverera en blandning av robusta SUV-fördelar med förfinade egenskaper som normalt sett hör ihop med stora sedanmodeller, berättar Renault. Försäljningsstart är i slutet av 2016, men då i Australien, Turkiet, Saudiarabien, Kina och vissa latinamerikanska länder. I början av 2017 lanseras modellen i Ryssland och Europa.

Koleos ska komplettera Renaults två andra bilar d-segmentet där Espace och Talisman redan återfinns. Den får klassiska SUV designdetaljer med bland annat dörrskyddslister, 19” hjul och tak-rails i aluminium. Kombinationen av hög markfrigång på 213 mm och frigångsvinklar på 19 respektive 26 grader gör att Koleos även kan köras vid sidan av vägen.

– Som designer var utmaningen att skapa en SUV som inte var bara elegant, men också modern och dynamisk. För att uppnå detta accentuerade vi klassens välbekanta kännetecken med tuffa, kraftfulla, horisontella linjer och hög markfrigång. Som ett resultat av detta utstrålar Nya Koleos en inre styrka. Den är i varje tum en SUV och en Renault, säger Laurens van den Acker – Designdirektör på Renault Corporate Design.

Koleos får ”ALL MODE”, 4×4-tekniken som sedan tidigare finns i miljoner fordon från Renault-Nissan alliansen världen över. 4×4-systemets omkopplare på instrumentpanelen erbjuder ett val mellan 2WD- och 4WD-lägen. Den senare delar automatiskt vridmomentet mellan fram- och bakhjulen. Vid låga hastigheter på sämre vägunderlag finns ett tredje läge som kallas 4WD LOCK och som tillåter föraren att välja permanent fyrhjulsdrift.

Modellen kommer att byggas på två anläggningar – Busan i Sydkorea, för alla marknader utom Kina, vars bilar kommer byggas i kinesiska Wuhan.

Foto: Renault
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com