Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Curling med bilar en bra sport

Självklart kommer idén från Ryssland

I Jekaterinburg vet man att roa sig. Med några Lada Oka och en isplan kan man spela Curling på ett annorlunda sätt.

Lada Oka är bilen som får Tata Nano att känna sig tuff. Född ur det rämnande Sovjetunionen var den en tvåcylindrig konservburk som inspirerats av sjuttiotalets minibilar när den lanserades i slutet av åttiotalet. När den gick ur tiden 2008 var den ungefär lika modern som ångmaskinen men fortfarande finns tusentals bilar kvar i livet, till mänsklighetens förtret.

Vad gör man åt det? Man spelar så klart curling. Om du inte redan visste det är curling en lagsport där de tävlande turas om att putta iväg en granitsten mot ett målat mål på is. Men det går alldeles utmärkt att byta ut stenarna mot bilar. Eller Oka då, som nog inte riktigt får räknas som 100-procentiga bilar.

I ryska (var annars?) Jekaterinburg, staden i Uralbergen där den siste Tsaren mötte sitt öde, samlades fyra tiomannalag för att kasta Oka på varandra. Bilarna (eller vad man nu ska kalla dem) hade befriats från allt onödigt, som motor, drivlina och inredning, och sedan fick lagen nio försök att få sina tre bilar närmast målet. Bra va?

Kan vi göra någonting liknande i Sverige? Kanske skjuta iväg Volvo 343 längs Zinkensdamms bandyis, eller putta in några bedagade Saab-Lancia 600 i varandra?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com