Redaktionen tipsar

Carolas nya snabba miljöbil

Sångerskan: Dags ställa undan sommarpärlan

Carola Häggkvist är högaktuell med en serie julkonserter i Steninge Slott utanför Stockholm. Transporterna till och från storstan sker nu miljövänligt i Carolas nya vrålåk. Sångstjärnan har precis investerat i en laddhybrid Porsche Panamera 4 E-hybrid. Och hennes sommarbil säljs nu hos BytBil.

Genom åren har Carola Häggkvist visat upp ett stort bilintresse. Hon har bland annat ägt en Pontiac Tempest från 1964 och en Toyota Supra. Ibland har hon till och med trampat lite för hårt på gasen och blivit av med körkortet flera gånger.

Kanske har sångerskan dragit ner på tempot nu när hon flyttat ut på landet utanför Sigtuna.

Senaste veckorna har hon varit aktuell med sex julkonserter på Steninge slott där hon sjungit julmusik inför utsålt hus.

Carola har berättat att hon älskar livet på landet.

– Vem har inte drömt att en gång få bo i närheten av en vacker slottspark. Allt har sin tid och jag ser med stor förväntan på hur hela denna nya småstad med lantlig bykänsla kommer att bli en förebild för gemenskap, mångkultur och växande möjligheter, har hon sagt till tidningen Sigtunabygden.

Den som bott på landet vet att bilar är viktigt för att få livet att fungera. Carola har två bilar – och en motorcykel. Sedan länge äger hon en sportig Jaguar av modellen XF. Dessutom har hon en Harley Davidson av modellen XL1200 C av 1997 års modell.

Under sommaren har hon också lånat en Porsche 911 cabriolet som hon stolt visat upp på sociala medier.

– Dags att ställa undan sommarpärlan! skrev hon när höstkylan började komma på Instagram.

Den fina Porschen är nu till salu hos BytBil – här kan du se annonsen

Alldeles nyligen har hon uppgraderat sin vagnpark med en miljöbil. Carola har via sitt bolag köpt en Porsche Panamera 4 E-hybrid. Trots att bilen endast ska släppa ut 56 gram CO2 per km klarar den av att accelerera från 0–100 km/h på 4,6 sekunder och toppar 278 km/h. Men om sångerskan ska ta sig in till Stockholm går det inte att köra så fort, den uppgivna räckvidden på enbart el är 5,1 mil, men då får man gasa försiktigt. Nypriset för Carolas bil är lite dryg en miljon kronor.

– I dag är jag racertjejen och befinner mig på Gelleråsen racingområde i Karlskoga. Nej, jag ska inte vara med eller sjunga på Carrera Cup, men alla bra och snygga bilar lockar + en snabb kurs i racing på bana med Porsche, skrev Carola på Instagram i höstas.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com