Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bubblan som blev husbil

Titta in i Super Bugger – 300 exemplar byggdes

Det är faktiskt inget hembygge av en glad amatör. Ett amerikanskt företag gjorde runt 300 såna här Super Buggers på 70-talet.
Varsågod, här kan du titta in i den annorlunda bubblan.

HITTA DIN HUSBIL HÄR – VÄLJ BLAND ALLA MODELLER

Volkswagen-bubblan är en av världens mest ikoniska bilar, skapad av Ferdinand Porsche 1934. Folkbilen – Volkswagen – blev som bekant succé med totalt  21 429 490 bilar tillverkade i hela världen.
På svenska kallades den ofta ”bubblan” eller ”skalbaggen”, på tyska ”Käfer” och på engelska ”Beetle”.
Och så har vi 300 specialbyggen av den lilla firman ”Super Campers” i Costa Mesa, Kalifornien. Bilderna ser du ovanför artikeln.
På 70-talet började amerikanska ägare av bubblan att drömma om att kunna ta sin praktiska – men lilla – bil bort från stadens gator och ut på campingturer. För 60 000 kronor skapade Costa Mesa-firman en camping-dröm till sina kunder. Namnet är Super Bugger och totalt byggdes runt 300 exemplar. Det finns ett fåtal kvar idag och deras ägare dyker gärna upp på bilutställningar och skapar stor uppmärksamhet.
En tämligen enkel glasfiber-kaross har byggs upp bakom framsätena – och vips, så har bilen fått plats för både soffor, bord och en liten köksdel. Bygget blev bara 100 kilo tyngre än originalbilen. De flesta kunde fortsätta använda sin standardmotor på campingturerna medan några ville ha mer än de 44 hästkrafter som kom med 1967 års Bubbla.

I filmen ser du en amerikansk ägare, Tom från Olympia, som både har sänkt bilen och gett motorn lite mer effekt. Men inredningen är intakt, precis så som Super Buggern gjordes 1977.

HITTA DIN HUSBIL HÄR – VÄLJ BLAND ALLA MODELLER

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com