Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Brutala bygget i rostfritt: 2250 hk från 9,3-liters V8

Såld på auktion i helgen - kör ifrån Tesla Cybertruck enkelt

Bilar i rostfritt stål är grejen just nu. Om inte en Tesla Cybertruck känns rätt kanske en Dodge Charger Maximus med 2250 V8-hästar passar bättre? Monsteråket har nu bytt ägare för en okänd summa pengar.

Bilen har blivit världskänd från Fast & Furious 7 och hitlåten ”See you again”. Enligt auktionskatalogen ska bilen även medverka i de kommande upplagorna av Fast & Furious om den nya ägaren ger sin tillåtelse.

Den unika Dodge Charger Maximus kördes av Vin Diesel i slutscenen av Fast Furious 7 när han säger farväl till Paul Walker. Bilen är även känd från hitlåten ”See you again”. I helgen auktionerades den ut på den exklusiva samlarbilsmässan i Riyad i Saudiarabien.

Precis som Teslas nya Cybertruck och De Lorean har den en kaross gjord i polerat rostfritt stål. Karossen sägs vara 400 procent styvare än Dodge Chargers originalkaross. Det tog över 16000 timmar enbart att bygga karossen.

Under motorhuven har det också hänt en hel del, Dodge Charger i original från 1969 är inte direkt någon klen bil i originalutförande, men här är Hemi-V8:an uppborrad till 9,4 liter och försedd med dubbla turboaggregat och dubbla bränslesystem. Tillsammans ger det svindlande 2250 hk. Fartresurserna får till och med Cybertruck att verka slö, 0-100 km/h går på 1,9 sekunder och upp till 250 km/h tar det mindre än åtta sekunder. Toppfarten sägs vara 482 km/h om bilen utrustas med ett aero-kit. Och bilen är faktiskt legal för gatan.

Inredningen i bilen är ett kapitel för sig. Stolarna är tillverkade av italienskt läder och kupén är klädd med extra täta tyska bilmattor. Instrumenteringen är datoriserad, men utåt sett ser det ut som originalet, men panelen sägs vara vändbar med ”James Bond-teknik”.

Alldeles nyligen prydde bilen omslaget av tidningen Hot Rod och blev för några år sedan utsedd till Best in show på Sema-mässan i Las Vegas. Dessutom sponsras en kommande dokumentär om bilen av Netflix.

Det är  ännu inte offentliggjort hur auktionen av bilen slutade, eller vem som köpte vrålåket. Däremot kommer bilen skickas med flygfrakt till en plats som anges av köparen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com