Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW:s iskalla eltest i Sverige

Här körs nya elbilen i –30°

BMW vintertestar just nu sin kommande elbil iNext i den strängaste svenska vinterkylan.
Bilen körs på sjöisar i Arjeplog i temperaturer på -30 grader.
Enligt BMW testas även laddtid, batterivärmning och andra saker som kylan påverkar hos en elbil.

BMW var tidigt ute i elbilsracet med den lite udda elbilen i3. Intresset från kunderna var kanske inte överväldigande och BMW förlorade rejält med pengar per såld bil i början, så därför tappade tyskarna lite tempo i elbilskapplöpningen. Lite får tidigt drog man slutsatsen att elbilar inte var så hett.  Audi, Mercedes och Porsche hann före med sina lyxiga elsuvar. Men nu är BMW på gång med både iX3 och iNext.
I dagarna skickade BMW ut egna ”spionbilder” på maskerade iNext-bilar som provkörs i det svinkalla vädret i Arjeplog i norra Sverige.
Senaste veckan har temperaturen krupit ner under -30, så bilarna har verkligen satts på prov.  En elbil tappar rejält i räckvidd i kalla förhållanden, och batteriet måste även värmas för att den ska fungera. Vi har tidigare rapporterat om Tesla som haft problem med bland annat dörrhandtagen, även om köregenskaperna hyllas i tester. Bilen ska inte släppas förrän 2021, så BMW har gott om tid att finslipa iNext.
Av bilderna att döma verkar BMW iNext påminna en del om konceptbilen som släppts tidigare. Den blir rejält stor och liknar en BMW X5 som svalt en i3:a till frukost och genomgått en förvandling.
Bilen får självmordsdörrar i bak på samma sätt som BMW i3, men låt oss hoppas att du slipper öppna framdörrarna för att släppa ut baksätespassagerarna som på i3…
Innan iNext som verkligen är teknikspäckad lanseras kommer flera andra elbilar från BMW-koncernen:
• iX3 som BMW redan börjat ta upp förbokningar för.
• En elektrisk Mini.
• En elektrisk sedan, som konkurrerar med Tesla Model 3.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com