Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW fjärrlåser stulen bil – med tjuven kvar inuti

Polisen i Seattle fick ett paket med överraskad skurk

När en BMW-ägare anmälde sin bil som stulen tog polisen kontakt med biltillverkaren. De fjärrlåste bilen och tjuven kunde inte ta sig ut.

Överraskningen måste ha varit obehaglig för biltjuven när han plötsligt upptäckte att han inte kom ut ur bilen, en BMW 550i, som han just hade stulit. Det hände förra söndagen, i Seattle i USA, när ägaren till bilen anmälde sin bil som stulen tidigt på morgonen.

Polisen tog då kontakt med BMW, som kunde återge bilens position. Polisen säger att de fann bilen stående på tomgång i en gränd, med tjuven i djup sömn bakom ratten.

Då kunde BMW-anställda fjärrlåsa bilen, så att förbrytaren inte kunde ta sig ut på egen hand. I sömndrucket tillstånd försökte han köra i väg, men utan framgång. Nu sitter han häktad misstänkt för bilstöld och droginnehav.

– Jag borde ha lärt mig att hacka BMW Connected Drive.

– Jag borde ha stulit en bil utan centrallås.

Även om Seattle-polisen inte specificerar hur BMW kunde fjärrlåsa bilen, torde det ha skett genom BMW:s simkortsbaserade kommunikationssystem ConnectedDrive, ett system som i somras visade sig ha säkerhetsluckor som öppnade för hackare att mixtra med bilens mjukvara. Kanske borde tjuven har lärt sig programmering – även om BMW nu ska ha förbättrat säkerheten.

Foto: BMW Group, bearbetning Bytbil
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com