Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Biltema Sveriges starkaste varumärke i branschen

Fjolårets vinnare Mekonomen tappar till fjärde plats

Biltema har tagit tillbaka titeln som Sveriges starkaste varumärke i kategorin bildelar och verkstäder. Mekonomen, som vann förra året, tappar till fjärde plats.
Så lyder resultatet i Evimetrix konsumentundersökning Swedish Brand Award.

Det oberoende konsultföretaget Evimetrix utser varje år vilka som är Sveriges bästa varumärken. I år har totalt 400 varumärken täckts i omkring 30 olika kategorier.

Biltema brukar placera sig väldigt högt i denna konsumentundersökning. I fjol knep företaget andraplatsen men seglar i år återigen upp som vinnare.

– Med sin expansion i antal anläggningar har Biltema byggt upp kännedomen och blir därför ett starkare varumärke än övriga. Skulle vi bara mäta nöjda kunder så blev vinnaren en okänd aktör med få kunder som i sig är nöjda, säger Peter Wissing, ansvarig för undersökningen hos Evimetrix, i ett pressmeddelande.

Grunden för utmärkelsen bygger på måtten Nöjd kund index (NKI) och kännedom. De båda måtten vägs mot varandra och enligt Evimetrix går det därför att få fram ett rättvist resultat som både tar hänsyn till hur omtyckt och hur välkänt varumärket är.

Bland varumärkesattributen gås det bland annat igenom personalens kunnighet och bemötande, om anläggningarna är rena, om anläggningarna har bra geografiska lägen och om det tas väl omhand av kundernas bilar och motorcyklar.

Andraplatsen kneps i år av CarGlas och Ryds Bilglas kommer in som nummer tre.

På fjärde plats i undersökningen hittas Mekonomen, som förra året tog hem titeln i kategorin bildelar och verkstäder.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com