Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bilfyndet i ladan - som inte sett dagsljus sedan 1980

Ovanliga muskelbilen från 1967 - dold under tjockt lager damm

Ladugårdsfynden tycks aldrig ta slut.
Bakom en blockerad port – med igenskruvade dörrar står en fantastisk 53 år gammal muskelbil.
Se Shelby GT 500:n från 1967 se dagsljus för första gången på decennier.

Jerry Heasley driver en Youtube-kanal där han upptäcker ladugårdsfynd över hela USA. Och den här gången har han hittat en riktigt värdefull och ovanlig bil.

Under ett tjockt lager damm hittas en Shelby GT500 från 1967. Bilens äkthet bekräftas av en Shelby-expert som är på plats när upptäckten görs. Så Heasley hade nog på känn vilket fynd han var på väg att göra.

Förutom allt damm och smuts som döljer bilen verkar den vara i ganska bra skick. Däcken är tycks vara sedan början av 1970-talet när bilen senast bytte ägare. Enligt änkan till bilens ägare har den stått i ladan sedan 1980.

Att få ut bilen från ladan blir lite av ett projekt, ägaren har avlidit sedan flera år tillbaka. Utanför dörrarna har han lämnat en gammal motor som blockerar dörrarna och dessutom har han skruvat igen dem.

Shelby-experten hittar några tveksamheter hos bilen, bland annat har vissa delar av karossen blivit reparerade. Men den största bristen är att motorn har blivit utbytt mot ett annat mindre block, även om förgasare och andra detaljer är ditsatta på den nya motorn. Det sänker värden kraftigt på bilen. Efter en del funderande kommer de överens om att änkan ska få 65 000 dollar, cirka 600 000 kronor för ladugårdsfyndet.

Förutom Shelby-Mustangen finns ett stort antal andra bilar magasinerade i ladan, bland annat en Ford Falcon Sprint Convertible från 1965 och en värdefull Plymouth Road Runner från 1971.

Men även om det är fina bilar, hamnar de i skuggan av Shelby GT500 från 1967. I fint skicka är modellen i dag värd miljonbelopp. Shelby GT500 är ett specialutförande av Ford Mustang som tillverkades av Caroll Shellby. Den i original ganska snälla Mustangen är rejält uppstyvad både i chassi och drivlina. V8:an är på sju liter och i grund och botten en polisbilsmotor som fått annat insug och vassare Holley-förgasare av Shelby. Effekten är 360 hästkrafter och vridmomentet för tiden galna 570 Nm.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com