Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bilen försvann på verkstaden - precis som i ”Macken”

Den försvunna vita Opeln blev verklighet för en man i Växjö

Minns du mannen med den vita Opeln som tappades bort i tv-serien ”Macken”?
Nu har mardrömmen blivit verklighet för en man i Växjö.
Mannen har nu sökt hjälp hos Kronofogden för att få tillbaka sin bil från verkstaden.

En bilägare i Växjö har nu lämnat in en begäran till Kronofogdemyndigeten om att få särskild handräckning för att få tillbaka sin bil från verkstaden, berättar tidningen Smålandsposten.

Situationen påminner om den som drabbade kunden med den vita Opeln i tv-serien ”Macken”. Roy och Roger tappade bort mannens bil och i flera avsnitten dyker han upp. I andra avsnittet kallar han in polisen för att få tillbaka sin vita Opel, vilket även mannen i Växjö gjorde. Här rekommenderade dock polisen mannen att gå till Kronofogden.

Bakgrunden till historien är att mannen i somras köpte en bil för omkring 100 000 kronor av bilfirma i Växjö. Den begagnade bilen började dock omgående att krångla och efter några veckor drabbades bilen av motorfel och fick bärgas till verkstaden.

Bilfirman lovade att mannen skulle få en likvärdig bil i stället för den trasiga som han köpt, men hittills har han varken fått tillbaka sin bil eller fått en annan bil. Till skillnad från Roy och Roger som var både tillmötesgående och bekymrade har mannen inte fått kontakt med bilfirman varken via telefon, sms eller mejl. Nu kan han få hjälp av Kronofogden att få tillbaka sin bil.

Även i ”Macken” erbjuds kunden en annan bil, en Mazda i stället Opeln. Kunden kommer dock tillbaka med kravallpolis, men då har Roy och Roger hittat bilen. Historien slutar dock inte lyckligt, men det ska vi inte avslöja här.

Här kan du se hela tv-serien ”Macken”

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com