Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildspecial: Nya superversionen av Ford GT

Har bara ett säte - kostar 11 miljoner kr

Ford GT kommer i en extrem banvariant med 700 hk. Under Goodwood-festivalen visas den mest galna GT:n någonsin. Prislappen för bilen: 11 miljoner kronor.

Har du gott om pengar och plats över i garaget? Och kan tänka dig en bil som du inte ens får köra med på svenska vägar? Då kanske den nya banvarianten av Ford GT MKII är den perfekta bilen för dig.

Under Goodwood-festivalen i Storbritannien visar Ford upp en extrem variant av GT. Bilen har visserligen samma EcoBoost V6:a på 3,5 liter under huven, men effekten är uppskrämd till hela 700 hk, jämfört med originalets 650 hk.

En annan modifiering är att bilen fått en större fast vinge som sägs spara hela 90 kilo vikt. Bilen ska också ha mer downforce är standardversionen. Enligt Ford är det fyra gånger mer, vilket får oss att undra hur bra standardbilen egentligen är?

Både chassit och aerodynamiken är helt inriktade på bankörning och inga kompromisser har gjorts. Det gör att den här versionen inte går att få gatlegal, utan det är banan som gäller.

När det kommer till interiören så är det ett enda Sparco racingsäte som är standard, med sexpunktsbälte. Passagerarsäte är tillval.

Endast 45 bilar kommer att byggas.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com